Témoignages

Notre Consultants prennent la parole pour partager avec vous leur expérience.

On vous donne déjà un aperçu des coulisses ! Apprenez à connaître certains de nos consultants et découvrez comment vos futurs collègues vivent les tenants et les aboutissants d'Akkermans & Partners.

Testimonials - Akkermans & Partners België
Els - Collega van Akkermans & Partners België

Els

Consultant chez Akkermans & Partners

Après dix années passées chez un courtier, j'ai franchi le pas vers la consultance. Un an et demi s'est maintenant écoulé et j'ai pu goûter à la gestion dans diverses branches en coulisses, mais aussi en première ligne.

Je travaille actuellement pour un assureur direct Corona Direct. De cette façon, je suis toujours en contact avec les clients et je reste en partie dans un rôle de conseil. Je peux aider les personnes du début à la fin.

Cela va du calcul d'une offre, à la demande de plaque d'immatriculation en passant par l'élaboration de la police.

Dagelijks hou ik me voornamelijk bezig met de autopolis. Maar door continue opleidingen die Akkermans & Partners aanbiedt kan eerder vergaarde kennis up to date blijven of kan je ook nieuwe takken leren. Dit maakt de job als consultant net zo uitdagend en aangenaam, je kan jezelf blijven uitdagen en wordt daarbij ondersteund door Akkermans & Partners!

Stijn C - Collega van Akkermans & Partners België

Stijn

Consultant chez Akkermans & Partners

Après une carrière de 11 ans en tant que gestionnaire de sinistres automobile dans une grande compagnie d'assurance, j'ai commencé à travailler chez Akkermans & Partners il y a 2,5 ans.

Wat me vooral aansprak aan de job van Consultant is de afwisseling. Zo ben ik nu aan mijn derde opdracht bezig! Zowel verschillende opdrachten in schade- en productiebeheer als mijn huidige opdracht bij NN-Insurance als Tester in het IT team blijven de job boeiend en afwisselend houden.

La communication ouverte avec les employés est un vrai plus dans l'entreprise. Tout est négociable ici !

Akkermans & Partners attache également une grande importance au développement personnel de ses collaborateurs : nous sommes accompagnés par un coach de carrière et des événements sont régulièrement organisés.

L'ambiance, la mentalité et les avantages extra-légaux sont appréciables. Je me sens vraiment bien dans ce lieu de travail et je le recommande à tout le monde !

Derrick - Freelancer Akkermans & Partners België

Derrick

Consultant indépendant chez Akkermans & Partners

Après des études de droit, je me suis "enrôlé" dans les assurances et après avoir été chez AXA, Lineas et Vanbreda Risk & Benefits, j'ai décidé en 2018 de devenir consultant, et ce pour diverses raisons.

De eerste belangrijke reden, is de diversiteit van het werk. Elke opdracht, deze kan een maand duren maar evengoed een jaar, is van een beperkte duur. Dit maakt dat je dus na het beëindigen van een opdracht, aan een compleet nieuwe opdracht kan beginnen. Binnen Akkermans & Partners houdt men ten alle tijde contact met haar consultants en proberen ze, binnen de mate van het mogelijke natuurlijk, rekening te houden met de wensen van hun personeel. Doe je nu schade brand en wil je een volgende opdracht liever schade auto doen? Of zit je nu op een opdracht schade en wil je de keerzijde van de medaille eens bekijken door eens een opdracht in productie te hebben. Of wil je liever specialist worden binnen 1 tak (weliswaar bij verschillende opdrachtgevers). Als je die wens uitspreekt zal er altijd bekeken worden of dit kan in de mate van het mogelijke.

Naast de diversiteit in werk, heb je als consultant ook een diversiteit in omgeving. Bij elke verandering van opdracht is er niet enkel een verandering van werk, maar ook van omgeving. Je komt terecht binnen een ander bedrijf, met andere mensen en, hiermee gepaard gaande, vaak ook een andere bedrijfscultuur. Dit verruimt jouw wereld enorm en als sociaal dier, ben ik dan ook altijd blij om nieuwe mensen te leren kennen. En ondanks dat je altijd op opdracht zit bij nieuwe mensen, heb je toch ook nog altijd je collega’s binnen Akkermans & Partners die je kan tegenkomen op opdracht of op 1 van de gezellige meetings die 3 maandelijks door Akkermans & partners worden georganiseerd.

De diversiteit van zowel werk als omgeving is voor mij persoonlijk, de grootste drijfveer om consultant te zijn. Door regelmatig van opdracht, en dus vaak ook van tak, te wisselen, bouw je een grote generale kennis op en mocht de opdracht niet helemaal je dada zijn, weet je ook dat je er niet vast zit. Hierdoor wordt de kans dat jouw job een sleur wordt, miniem.

Een tweede belangrijke reden om consultant te worden bij Akkermans & Partners, zijn de opleidingen. Binnen Akkermans en partners wordt er in het begin van het jaar een opleidingsschema opgemaakt waarin een aantal degelijke opleidingen staan waarvoor je jezelf kan inschrijven. Staat een bepaalde opleiding die je wil volgen er niet tussen? Dit kan je altijd voorleggen en dan zal het bekeken worden of het opportuun is of je een externe opleiding kan gaan volgen.

Alors, tu veux un travail plein de variété dans lequel tu peux élargir tes connaissances ? Dès lors n'oublies pas de postuler pour un emploi chez Akkermans & Partners, et peut-être deviendras-tu notre nouveau collègue !

Maria - Consultant Akkermans & Partners België

Maria

Consultant chez Akkermans & Partners

Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij Akkermans & Partners. Ik herinner mij nog hoe ik na mijn eerste sollicitatiegesprek hoopte dat Akkermans & Partners mij zou terugbellen. Er hing een fantastische sfeer en ik wilde graag deel uitmaken van het team. Het was niet alleen de sfeer die me aantrok, maar ook de veelzijdigheid van het werk. Je komt binnen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen op verschillende domeinen, je ontmoet nieuwe mensen bij verschillende bedrijven en zo bouw je een ongelooflijk sterk netwerk op.

Je suis toujours étonnée du chemin parcouru au cours des deux années écoulées grâce aux conseils et à la formation proposés par Akkermans & Partners. Avec la plateforme Advisors Up-to-date, krijg ik elke week updates over nieuwe onderwerpen, waarbij ik mijn kennis kan testen. Op dit moment heb ik een opdracht bij de afdeling schadebeheer auto en dankzij de eindeloze opleidingen van Akkermans & Partners blijf ik op de hoogte van de laatste veranderingen in de verzekeringssector. Niet alleen op vlak van kennis heb ik me de afgelopen twee jaar kunnen ontplooien en groeien, maar ook op mentaal vlak dankzij de persoonlijke coaching sessies. Tijdens die sessies heb ik geleerd hoe ik als consultant beter kan omgaan met mijn klanten, hoe ik conflicten kan vermijden of oplossen en hoe ik beter mijn tijd kan verdelen.

Akkermans & Partners est une entreprise fantastique avec une excellente équipe de consultants. C'est une entreprise où je suis valorisée en tant qu'employée.

Dieudonné - Consultant Akkermans & Partners België

Dieudonné

Consultant chez Akkermans & Partners

Na het afronden van mijn studies was ik opzoek naar een job met veel afwisseling binnen de verzekeringssector. Zo kwam ik terecht op de website van Akkermans & Partners en ben ik in oktober aan de slag gegaan als consultant verzekeringen. Op slechts één jaar tijd deed ik 3 interessante opdrachten binnen levensverzekeringen: afkoop van levensverzekeringscontracten voor particulieren, anti-witwassen en op heden houd ik me bezig met de pensioenopbouw voor zelfstandigen (IPT’s en VAPZ). Aan afwisseling geen gebrek en daarnaast leer ik heel veel bij over de verzekeringssector.

Tussen de opdrachten door worden er opvolgingsgesprekken, coachings en opleidingen georganiseerd door Akkermans & Partners. Daarnaast krijg je bij de opdrachtgever de nodige interne opleidingen. Je bent dus altijd voldoende voorbereid vooraleer je aan een nieuwe opdracht start. Met alle nieuwe leerstof die we aangeleerd krijgen kunnen we op lange termijn groeien tot echte professionals in de sector.

Werken als consultant betekent flexibel zijn en steeds open staan voor nieuwe uitdagingen. Het is een continu leerproces waar je steeds terecht komt in nieuwe omgevingen met nieuwe mensen. Ideaal om veel bij te leren en je professioneel netwerk uit te breiden.

Yannick - Consultant Akkermans & Partners België

Yannick

Consultant Insurance Talent Academy chez Akkermans & Partners

In mijn laatste jaar aan de bachelor Financie- en Verzekeringswezen wist ik nog niet goed welke richting ik uit wilde. We kregen gelukkig de kans om deel te nemen aan een jobbeurs. Zo is mijn profiel bij Akkermans & Partners terecht gekomen. De jobbeurs gaf mij al een beter zicht op de mogelijkheden éénmaal ik zou afstuderen.

Desondanks wou ik het rustig aan doen en een weloverwogen keuze maken. Eén verzoek op LinkedIn sprong eruit, dat van Akkermans & Partners. De kans om binnen de verzekeringssector als consultant aan de slag te gaan sprak mij aan aangezien ik op verschillende plekken kon werken. Dit gaf mij de kans om een brede waaier aan ervaring op te doen en enorm veel bij te leren.

Na een aangenaam kennismakend gesprek werd ik getest, niet alleen op mijn kennis over verzekeringen maar ook op vlak van talen en soft skills. Daarna werd er mij uitgelegd wat mijn opties waren. Ik kon onmiddellijk werken als consultant of ik kon voor het ITA (Insurance Talent Academy) project kiezen, waarbij je gedurende een half jaar op opdracht werkt bij één van hun opdrachtgevers. Na een half jaar ga je er vast in dienst. Ondertussen krijg je in de avond kwalitatieve opleidingen die gericht zijn op verzekeringstechnische kennis en sociale vaardigheden.

Des rendez-vous sont rapidement programmés pour d'éventuels projets. Finalement, je me suis retrouvé chez Yuzzu. Le déclic a été là immédiatement.

Ondanks ik bij Yuzzu op locatie werk, krijg ik enorm veel ondersteuning van Akkermans & Partners. Zij volgen mij heel goed op. Zo kan ik gebruik maken van persoonlijke coaching en training om mij zowel verder persoonlijk als professioneel te ontwikkelen. Ook leer ik de collega’s bij Akkermans & Partners beter kennen via online meetings en teambuildings in coronaveilige omstandigheden.

Verder kreeg ik ook een ‘peter’ toegewezen. Mijn ‘peter’ zit ook op project bij Yuzzu. Enkele weken na mijn opstart, startte er nog een nieuwe Akkermans & Partners medewerker haar eerste project bij Yuzzu. Ik krijg dus zeker de nodige ondersteuning op afstand.

Als je dus op zoek bent naar een job met ontwikkelingsmogelijkheden bij een flexibele werkgever waar je een brede waaier aan ervaring kan opdoen en verder je kennis en kwaliteiten kan ontwikkelen kan ik Akkermans & Partners alleen maar aanraden!

Martina - Freelancer Akkermans & Partners België

Martina

Consultant indépendant chez Akkermans & Partners

En tant que consultante indépendante en assurance, il est agréable de faire partie d'Akkermans & Partners. La culture d'entreprise est très motivante, j'ai la confiance et la liberté de déterminer mon propre cheminement de carrière.

Akkermans & Partners is een ambitieus bedrijf met een heleboel opportuniteiten, voor elk profiel zoekt men naar een matchend project. Zowel voor young potentials als voor ervaren consultants wordt een traject op maat samengesteld. Vanaf het begin is er transparantie geweest, na mijn eerste gesprek voelde ik meteen dat ik in een toffe omgeving zou terechtkomen. 

Toen ik op mijn eerste project startte, kreeg ik de nodige begeleiding en kreeg ik meteen het gevoel dat ik part of the team ben. Mijn eerste project voldeed meteen aan mijn verwachtingen, de balans tussen werk en privé is ook uitstekend!

Ce que j'aime, c'est l'implication : on s'implique dans des réceptions, des teambuildings, des dîners, … Il n'y a en fait aucune distinction entre les consultants internes et les indépendants.

En tant qu’indépendante, j'ai également la possibilité de participer à des formations et je reçois régulièrement des évaluations. Cela me donne le sentiment qu'en tant qu'individu, je continue de grandir avec Akkermans & Partners.

Senem - Freelancer Akkermans & Partners België

Senem

Consultant indépendant chez Akkermans & Partners

Dans ma recherche d'une collaboration stable, je suis rapidement tombée sur Akkermans & Partners. Cette entreprise se distingue de la concurrence précisément parce que la communication ouverte et la transparence sont primordiales.

J'ai trouvé une confiance chaleureuse chez Akkermans & Partners, ce qui débouche automatiquement sur une collaboration durable. La volonté de devenir plus forts ensemble et la croissance vers plus de connaissances et d'expérience sont centrales.

Grâce à l'agréable collaboration avec Akkermans & Partners, ma carrière et mon réseau ont été boostés.

Abdulaziz - Consultant Akkermans & Partners België

Abdulaziz

Consultant chez Akkermans & Partners

Fort de mes expériences dans la gestion de projets et de l'assurance au travers de mes fonctions au sein d'un grand acteur financier ainsi que d'une formation de Business Analyst, j'ai rejoint Akkermans & Partners en 2016 avec beaucoup d'intérêt.

Binnen Akkermans & Partners, specialist in consultancy in de verzekeringssector door middel van ondersteuning, expertise en advies, nam ik onmiddellijk hun dynamische, professionele en klantgerichte bedrijfscultuur over, die perfect paste bij mijn carrièredoelen. Met mijn ervaring was het niet meer dan logisch dat ik deze onmiddellijk kon inzetten bij AG, waar ik nu al enkele jaren op opdracht ben.

Om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en te helpen bij de realisatie van zijn projecten, was het voor mij belangrijk te kunnen genieten van continue ondersteuning. Dit gebeurt door continu bij te leren via trainingen gelinkt aan de projecten maar ook op gebied van verzekeringen in het algemeen. En dat is wat Akkermans & Partners sterk maakt! Door fors te investeren in de consultants bieden zij zowel de medewerkers zelf als de opdrachtgever een grote meerwaarde.

Join Our Team Today! Postulez AUJOURD'HUI

Passez à la prochaine étape de votre carrière. Postulez dès aujourd'hui et rejoignez notre équipe de consultants motivés. Nous sommes impatients de vous rencontrer!