Testimonials

Onze Consultants nemen het woord om hun ervaring met jou te delen.

We geven je al een kijkje achter de schermen! Maak kennis met enkele van onze consultants en lees hoe jouw toekomstige collega’s het reilen en zeilen binnen Akkermans & Partners ervaren.

Testimonials - Akkermans & Partners België
Els - Collega van Akkermans & Partners België

Els

Consultant bij Akkermans & Partners

Na tien jaar werkzaam te zijn bij een makelaar heb ik de stap gezet naar consultancy. Inmiddels is er anderhalf jaar verstreken en heb ik mogen proeven van het beheer in diverse takken achter de schermen, maar ook in de frontlinie.

Momenteel werk ik bij een directe verzekeraar Corona Direct. Op deze manier ben je nog steeds in contact met de klanten en blijf je voor een deel in de adviserende rol. Je kan de mensen van het begin tot het einde helpen.

Dit gaat van een offerte berekenen tot een nummerplaat aanvragen en de polis opmaken.

Dagelijks hou ik me voornamelijk bezig met de autopolis. Maar door continue opleidingen die Akkermans & Partners aanbiedt kan eerder vergaarde kennis up to date blijven of kan je ook nieuwe takken leren. Dit maakt de job als consultant net zo uitdagend en aangenaam, je kan jezelf blijven uitdagen en wordt daarbij ondersteund door Akkermans & Partners!

Stijn C - Collega van Akkermans & Partners België

Stijn

Consultant bij Akkermans & Partners

Na een carrière van 11 jaar als schadebeheerder Auto bij een grote verzekeringsmaatschappij ben ik bijna 4 jaar geleden aan de slag gegaan bij Akkermans & Partners.

Wat mij vooral aanspreekt in mijn job als consultant, is de afwisseling. De verschillende opdrachten in schade- en productiebeheer maken mijn baan erg boeiend en afwisselend.

De open communicatie naar de medewerkers is een echt pluspunt in het bedrijf. Alles is hier bespreekbaar!

Ook draagt Akkermans en Partners de persoonlijke ontwikkeling van zijn medewerkers hoog in het vaandel, zo krijgen we begeleiding van een loopbaancoach en worden er op geregelde basis events georganiseerd.

Met de sfeer, de mentaliteit én de extralegale voordelen zit het hier dus goed. Ik voel me zeker thuis op deze werkvloer en kan het iedereen aanraden!

Derrick - Freelancer Akkermans & Partners België

Derrick

Freelance Consultant bij Akkermans & Partners

Nadat ik mijn diploma rechtspraktijk behaalde, ben ik in de verzekeringen “gerold” en na omzwervingen bij  AXA, Lineas en Vanbreda Risk & Benefits, heb ik in 2018 besloten om consultant te worden, en dit om verschillende redenen.

De eerste belangrijke reden, is de diversiteit van het werk. Elke opdracht, deze kan een maand duren maar evengoed een jaar, is van een beperkte duur. Dit maakt dat je dus na het beëindigen van een opdracht, aan een compleet nieuwe opdracht kan beginnen. Binnen Akkermans & Partners houdt men ten alle tijde contact met haar consultants en proberen ze, binnen de mate van het mogelijke natuurlijk, rekening te houden met de wensen van hun personeel. Doe je nu schade brand en wil je een volgende opdracht liever schade auto doen? Of zit je nu op een opdracht schade en wil je de keerzijde van de medaille eens bekijken door eens een opdracht in productie te hebben. Of wil je liever specialist worden binnen 1 tak (weliswaar bij verschillende opdrachtgevers). Als je die wens uitspreekt zal er altijd bekeken worden of dit kan in de mate van het mogelijke.

Naast de diversiteit in werk, heb je als consultant ook een diversiteit in omgeving. Bij elke verandering van opdracht is er niet enkel een verandering van werk, maar ook van omgeving. Je komt terecht binnen een ander bedrijf, met andere mensen en, hiermee gepaard gaande, vaak ook een andere bedrijfscultuur. Dit verruimt jouw wereld enorm en als sociaal dier, ben ik dan ook altijd blij om nieuwe mensen te leren kennen. En ondanks dat je altijd op opdracht zit bij nieuwe mensen, heb je toch ook nog altijd je collega’s binnen Akkermans & Partners die je kan tegenkomen op opdracht of op 1 van de gezellige meetings die 3 maandelijks door Akkermans & partners worden georganiseerd.

De diversiteit van zowel werk als omgeving is voor mij persoonlijk, de grootste drijfveer om consultant te zijn. Door regelmatig van opdracht, en dus vaak ook van tak, te wisselen, bouw je een grote generale kennis op en mocht de opdracht niet helemaal je dada zijn, weet je ook dat je er niet vast zit. Hierdoor wordt de kans dat jouw job een sleur wordt, miniem.

Een tweede belangrijke reden om consultant te worden bij Akkermans & Partners, zijn de opleidingen. Binnen Akkermans en partners wordt er in het begin van het jaar een opleidingsschema opgemaakt waarin een aantal degelijke opleidingen staan waarvoor je jezelf kan inschrijven. Staat een bepaalde opleiding die je wil volgen er niet tussen? Dit kan je altijd voorleggen en dan zal het bekeken worden of het opportuun is of je een externe opleiding kan gaan volgen.

Dus wil je een job boordevol afwisseling waarin je ook nog eens jouw kennis kan verruimen? Vergeet dan zeker niet te solliciteren bij Akkermans en Partners, en wie weet word jij dan onze nieuwe collega!

Maria - Consultant Akkermans & Partners België

Maria

Consultant bij Akkermans & Partners

Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij Akkermans & Partners. Ik herinner mij nog hoe ik na mijn eerste sollicitatiegesprek hoopte dat Akkermans & Partners mij zou terugbellen. Er hing een fantastische sfeer en ik wilde graag deel uitmaken van het team. Het was niet alleen de sfeer die me aantrok, maar ook de veelzijdigheid van het werk. Je komt binnen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen op verschillende domeinen, je ontmoet nieuwe mensen bij verschillende bedrijven en zo bouw je een ongelooflijk sterk netwerk op.

Het verbaast me nog steeds hoe ver ik gekomen ben in die afgelopen twee jaar dankzij de begeleiding en opleidingen die Akkermans & Partners biedt. Dankzij het platform Advisors Up-to-date, krijg ik elke week updates over nieuwe onderwerpen, waarbij ik mijn kennis kan testen. Op dit moment heb ik een opdracht bij de afdeling schadebeheer auto en dankzij de eindeloze opleidingen van Akkermans & Partners blijf ik op de hoogte van de laatste veranderingen in de verzekeringssector. Niet alleen op vlak van kennis heb ik me de afgelopen twee jaar kunnen ontplooien en groeien, maar ook op mentaal vlak dankzij de persoonlijke coaching sessies. Tijdens die sessies heb ik geleerd hoe ik als consultant beter kan omgaan met mijn klanten, hoe ik conflicten kan vermijden of oplossen en hoe ik beter mijn tijd kan verdelen.

Akkermans & Partners is een fantastisch bedrijf met een geweldig team van consultants. Het is een bedrijf waar ik gewaardeerd word als werknemer.

Dieudonné - Consultant Akkermans & Partners België

Dieudonné

Consultant bij Akkermans & Partners

Na het afronden van mijn studies was ik op zoek naar een job met veel afwisseling binnen de verzekeringssector. Zo kwam ik terecht op de website van Akkermans & Partners en ben ik in oktober 2020 aan de slag gegaan als consultant verzekeringen. In slechts twee jaar tijd heb ik al vijf verschillende opdrachten binnen levensverzekeringen op de teller staan. Aan afwisseling geen gebrek en daarnaast leer ik heel veel bij over de verzekeringssector.

Tussen de opdrachten door worden er opvolgingsgesprekken, coachings en opleidingen georganiseerd door Akkermans & Partners. Daarnaast krijg je bij de opdrachtgever de nodige interne opleidingen. Je bent dus altijd voldoende voorbereid vooraleer je aan een nieuwe opdracht start. Met alle nieuwe leerstof die we aangeleerd krijgen kunnen we op lange termijn groeien tot echte professionals in de sector.

Werken als consultant betekent flexibel zijn en steeds open staan voor nieuwe uitdagingen. Het is een continu leerproces waar je steeds terecht komt in nieuwe omgevingen met nieuwe mensen. Ideaal om veel bij te leren en je professioneel netwerk uit te breiden.

Yannick - Consultant Akkermans & Partners België

Yannick

Consultant Insurance Talent Academy bij Akkermans & Partners

In mijn laatste jaar aan de bachelor Financie- en Verzekeringswezen wist ik nog niet goed welke richting ik uit wilde. We kregen gelukkig de kans om deel te nemen aan een jobbeurs. Zo is mijn profiel bij Akkermans & Partners terecht gekomen. De jobbeurs gaf mij al een beter zicht op de mogelijkheden éénmaal ik zou afstuderen.

Desondanks wou ik het rustig aan doen en een weloverwogen keuze maken. Eén verzoek op LinkedIn sprong eruit, dat van Akkermans & Partners. De kans om binnen de verzekeringssector als consultant aan de slag te gaan sprak mij aan aangezien ik op verschillende plekken kon werken. Dit gaf mij de kans om een brede waaier aan ervaring op te doen en enorm veel bij te leren.

Na een aangenaam kennismakend gesprek werd ik getest, niet alleen op mijn kennis over verzekeringen maar ook op vlak van talen en soft skills. Daarna werd er mij uitgelegd wat mijn opties waren. Ik kon onmiddellijk werken als consultant of ik kon voor het ITA (Insurance Talent Academy) project kiezen, waarbij je gedurende een half jaar op opdracht werkt bij één van hun opdrachtgevers. Na een half jaar ga je er vast in dienst. Ondertussen krijg je in de avond kwalitatieve opleidingen die gericht zijn op verzekeringstechnische kennis en sociale vaardigheden.

Er werden al snel meetings ingepland voor mogelijke projecten. Uiteindelijk kwam ik bij Yuzzu terecht. De klik was er meteen.

Ondanks ik bij Yuzzu op locatie werk, krijg ik enorm veel ondersteuning van Akkermans & Partners. Zij volgen mij heel goed op. Zo kan ik gebruik maken van persoonlijke coaching en training om mij zowel verder persoonlijk als professioneel te ontwikkelen. Ook leer ik de collega’s bij Akkermans & Partners beter kennen via online meetings en teambuildings in coronaveilige omstandigheden.

Verder kreeg ik ook een ‘peter’ toegewezen. Mijn ‘peter’ zit ook op project bij Yuzzu. Enkele weken na mijn opstart, startte er nog een nieuwe Akkermans & Partners medewerker haar eerste project bij Yuzzu. Ik krijg dus zeker de nodige ondersteuning op afstand.

Als je dus op zoek bent naar een job met ontwikkelingsmogelijkheden bij een flexibele werkgever waar je een brede waaier aan ervaring kan opdoen en verder je kennis en kwaliteiten kan ontwikkelen kan ik Akkermans & Partners alleen maar aanraden!

Martina - Freelancer Akkermans & Partners België

Martina

Freelance Consultant bij Akkermans & Partners

Als freelance insurance consultant is het fijn om deel uit te maken van Akkermans & Partners. De bedrijfscultuur is zeer motiverend, ik krijg het vertrouwen en vrijheid om mijn doorgroeitraject zelf te bepalen.

Akkermans & Partners is een ambitieus bedrijf met een heleboel opportuniteiten, voor elk profiel zoekt men naar een matchend project. Zowel voor young potentials als voor ervaren consultants wordt een traject op maat samengesteld. Vanaf het begin is er transparantie geweest, na mijn eerste gesprek voelde ik meteen dat ik in een toffe omgeving zou terechtkomen. 

Toen ik op mijn eerste project startte, kreeg ik de nodige begeleiding en kreeg ik meteen het gevoel dat ik part of the team ben. Mijn eerste project voldeed meteen aan mijn verwachtingen, de balans tussen werk en privé is ook uitstekend!

Wat ik leuk vind is de betrokkenheid: we worden betrokken bij recepties, teambuildings, etentjes, … Er wordt eigenlijk geen onderscheid gemaakt tussen de interne consultants en de freelancers.

Als freelancer krijg ik ook de kans om deel te nemen aan opleidingen en krijgen we op regelmatige basis evaluaties. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik als individu met Akkermans & Partners steeds meegroei.

Senem - Freelancer Akkermans & Partners België

Senem

Freelance Consultant bij Akkermans & Partners

In mijn zoektocht naar een stabiele samenwerking, kwam ik al snel uit bij Akkermans & Partners. Dit bedrijf weet zich te onderscheiden van de concurrentie net omdat open communicatie en transparantie voorop staan.

Bij Akkermans & Partners vond ik een warm vertrouwen, dat vanzelf uitmondt in een duurzame samenwerking. De wil om samen sterker te worden en de groei naar meer kennis en ervaring staan centraal.

Dankzij de aangename samenwerking met Akkermans & Partners heeft zowel mijn carrière als mijn netwerk een boost gekregen.

Abdulaziz - Consultant Akkermans & Partners België

Abdulaziz

Consultant bij Akkermans & Partners

Met een rugzak vol ervaring in projectmanagement en verzekeringen via mijn functies binnen een grote financiële speler en opleiding tot business analist, ben ik met veel interesse in 2016 in dienst getreden bij Akkermans & Partners.

Binnen Akkermans & Partners, specialist in consultancy in de verzekeringssector door middel van ondersteuning, expertise en advies, nam ik onmiddellijk hun dynamische, professionele en klantgerichte bedrijfscultuur over, die perfect paste bij mijn carrièredoelen. Met mijn ervaring was het niet meer dan logisch dat ik deze onmiddellijk kon inzetten bij AG, waar ik nu al enkele jaren op opdracht ben.

Om de klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en te helpen bij de realisatie van zijn projecten, was het voor mij belangrijk te kunnen genieten van continue ondersteuning. Dit gebeurt door continu bij te leren via trainingen gelinkt aan de projecten maar ook op gebied van verzekeringen in het algemeen. En dat is wat Akkermans & Partners sterk maakt! Door fors te investeren in de consultants bieden zij zowel de medewerkers zelf als de opdrachtgever een grote meerwaarde.

Jan

Getuigenis Insurance Talent Academy bij Akkermans & Partners

Na mijn eerste werkervaring bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen zocht ik een job met meer doorgroeimogelijkheden. De verzekeringssector interesseert me al een aantal jaren, maar ik had jammer genoeg onvoldoende relevante ervaring.

Via een kennis kwam ik in contact met Akkermans & Partners. De sollicitatiegesprekken verliepen zeer vlot. Ik voelde mij direct betrokken bij het bedrijf én het Insurance Talent Academy traject (ITA).

Wat houdt het ITA traject concreet in?

Eén jaar lang krijgen personen zonder ervaring in de verzekeringssector de mogelijkheid om verscheidene kwalitatieve vormingen in verzekeringstechnische én zakelijke sociale vaardigheden te volgen.

Ze gaan aan de slag bij één van de partners van Akkermans & Partners en krijgen daar ook een opleiding on the job. Na dat jaar krijgen ze de kans om vast in dienst te treden bij deze partners.

Via dit ITA-traject kreeg ik de kans om de verzekeringssector te ontdekken en kon ik starten bij één van de opdrachtgevers. Aangezien ik nog geen ervaring had in deze sector, was dit voor mij een echte uitdaging die ik met veel enthousiasme aanging.

Ook al werkte ik op afstand bij de opdrachtgever, de communicatie met Akkermans & Partners verliep steeds goed en heel transparant. Daarnaast had ik recht op coaching (softskills), wat mij veel heeft geleerd over mijn persoonlijke ontwikkeling.

Naast de coachings kreeg ik de kans om verzekeringstechnische opleidingen te volgen. Zoals bijvoorbeeld een opleiding PCP.

Uit ervaring kan ik wel zeggen dat Akkermans & Partners sterk investeert in de groei en ontwikkeling van haar medewerkers.

Via hun ITA project kreeg ik de kans om na een aantal maanden vast in dienst te gaan bij de opdrachtgever. Ik ben enorm blij met de kans die Akkermans & Partners mij geboden heeft.

Interesseert de verzekeringssector jou ook zo?

Aarzel zeker niet om contact op te nemen met Akkermans & Partners en waag je kans om via hen ook jouw droom job te vinden!

Join Our Team Today! Solliciteer vandaag nog

Neem de volgende stap in je carrière. Solliciteer vandaag nog en word deel van ons team hoog gemotiveerde consultants. Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten!